Recycle in Beeld

Het verhaal van John

‘’Zo’n drie weken voordat de eerste intelligente lockdown in Nederland werd ingevoerd ben ik bij Recycle gekomen. Hiervoor heb ik op verschillende locaties door Amsterdam al eerder dagbesteding gehad, zowel op commerciële als op niet commerciële plekken. Recycle steekt met kop en schouders boven de andere plekken uit, ik krijg hier veel verantwoordelijkheden en kan beheertaken afwisselen met kantinewerk. Het maken van de lunch vind ik een leuke taak om te doen, zeker vanwege mijn horeca achtergrond.

Op dit moment ben ik bezig met een basiscursus glasbewassing, dit is een leuke toevoeging aan mijn werk. Tijdens deze cursus word ik goed begeleidt, net als bij Recycle zelf. Vanwege mijn verleden als scheidsrechter bij de KNVB is het voor mij geen enkel probleem regels te handhaven in De Hallen als er zich iets voorvalt, bijvoorbeeld als ik iemand door de passage zie fietsen. De afwisseling tussen de verschillende taken en het stukje handhaven maakt mijn werk extra leuk. Sinds ik hier werk ben ik een stuk stabieler geworden en groeit mijn zelfvertrouwen, dit maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.’’ – John

Het verhaal van Farhad

“Mijn naam is Farhad. Inmiddels ben ik nu zo’n 4 jaar aan het werk bij Recycle. Ik vervul verschillende functies binnen het beheer en daarnaast ben ik pleincoach. De Hallen is een mooie en unieke plek om te werken. Het werken bij Recycle geeft mij energie en biedt mij structuur. Ik neem mijn werk erg serieus. Via Roads heb ik hier meerdere trainingen gevolgd zoals glasbewassing, gastheerschap en heb ik een hoogwerkerscursus gedaan. Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Bij Recycle voel ik mij veilig, zelfs gedurende deze onzekere tijden i.v.m. Covid-19. Zo zijn er looproutes, draagt iedereen een mondkapje en zijn er voldoende desinfecterende middelen aanwezig.”

HET VERHAAL VAN SASKIA

Saskia werkt graag aan de producten van Recycle Maakt. Privé maakt zij ook de mooiste dingen van oude materialen. “Iedere dag ga ik met veel plezier aan de slag in het atelier van Recycle Maakt. Het bedenken en ontwerpen van mooie producten geeft mij een goed gevoel. Zeker als deze producten via de webshop en in de winkel van Recycle worden verkocht. Het geeft mij een trots gevoel en dat haalt Recycle Maakt bij mij naar boven. Op dit moment ben ik bezig met het maken van gerecyclede tasjes. Bij Recycle wordt niks weggegooid, mooi toch?”

HET VERHAAL VAN MARCELLA

Marcella werkt inmiddels een halfjaar in het atelier van Recycle Maakt. “Ik probeer producten te creëren aan de hand van een voorbeeld of een advies van mijn werkbegeleider. Door het maken van producten krijg ik rust in mijn hoofd en kan ik mijn gedachten loslaten. Ik heb soms moeite om met mensen in contact te komen, maar in deze rustige omgeving gaat dat mij makkelijk af. Er wordt gevraagd hoe het gaat en toont oprechte interesse.”

HET VERHAAL VAN JASSE

Jasse werkt nu bij een jaar in het atelier van Recycle Maakt. “Mijn favoriete producten om te maken? De lampen van oude fietsonderdelen en de sleutelhangers. Ik heb een technische achtergrond, dus voor mij is het geen ingewikkelde handleiding. Ik was heel erg toe aan een rustige werkplek na mijn vorige baan. Daar had ik veel last van een hoge werkdruk. Er werd van je verwacht dat de werkzaamheden snel werden opgepakt en uitgevoerd. Hier mag ik mijn eigen tempo bepalen. Eerst keek ik een beetje de kat uit de boom, maar nu vind ik het juist heel gezellig om weer contact te maken met anderen.”

Scroll naar boven