Recycle in Beeld

Het verhaal van John

‘’Zo’n drie weken voordat de eerste intelligente lockdown in Nederland werd ingevoerd ben ik bij Recycle gekomen. Hiervoor heb ik op verschillende locaties door Amsterdam al eerder dagbesteding gehad, zowel op commerciële als op niet commerciële plekken. Recycle steekt met kop en schouders boven de andere plekken uit, ik krijg hier veel verantwoordelijkheden en kan beheertaken afwisselen met kantinewerk. Het maken van de lunch vind ik een leuke taak om te doen, zeker vanwege mijn horeca achtergrond.

Op dit moment ben ik bezig met een basiscursus glasbewassing, dit is een leuke toevoeging aan mijn werk. Tijdens deze cursus word ik goed begeleidt, net als bij Recycle zelf. Vanwege mijn verleden als scheidsrechter bij de KNVB is het voor mij geen enkel probleem regels te handhaven in De Hallen als er zich iets voorvalt, bijvoorbeeld als ik iemand door de passage zie fietsen. De afwisseling tussen de verschillende taken en het stukje handhaven maakt mijn werk extra leuk. Sinds ik hier werk ben ik een stuk stabieler geworden en groeit mijn zelfvertrouwen, dit maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.’’ – John

Het verhaal van Farhad

“Mijn naam is Farhad. Inmiddels ben ik nu zo’n 4 jaar aan het werk bij Recycle. Ik vervul verschillende functies binnen het beheer en daarnaast ben ik pleincoach. De Hallen is een mooie en unieke plek om te werken. Het werken bij Recycle geeft mij energie en biedt mij structuur. Ik neem mijn werk erg serieus. Via Roads heb ik hier meerdere trainingen gevolgd zoals glasbewassing, gastheerschap en heb ik een hoogwerkerscursus gedaan. Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Bij Recycle voel ik mij veilig, zelfs gedurende deze onzekere tijden i.v.m. Covid-19. Zo zijn er looproutes, draagt iedereen een mondkapje en zijn er voldoende desinfecterende middelen aanwezig.”

HET VERHAAL VAN SASKIA

Saskia werkt graag aan de producten van Recycle Maakt. Daar kan ze haar creativiteit in kwijt. “Het is ontzettend leuk werk om te doen. Creatief bezig zijn en werken aan mooie producten, dat is wat ik bij Recycle doe. Ik ben nu bezig met het maken van gerecyclede tasjes. Niks wordt weggegooid hier en dat is ook iets waar ik achter sta. Ook privé ben ik graag dingen aan het maken. Maar bij Recycle ligt het in de winkel en dat is natuurlijk prachtig. Werken is belangrijk en ik vind het fijn om bezig te blijven.” – Saskia.

HET VERHAAL VAN MARCELLA

“Ik maak producten voor Recycle Maakt, bijvoorbeeld sleutelhangers. Ik probeer dingen te creëren aan de hand van een voorbeeld of adviezen van mijn werkbegeleider. Voor mij werkt het heel therapeutisch, want tijdens het werk kan ik even mijn gedachten loslaten. Ik ben dan heel aandachtig bezig en gefocust op het product dat voor mij ligt. Daarnaast heb ik weer contact met mensen. Ik vind het normaal moeilijk om sociaal contact te verdragen, maar dat gaat hier goed. Contact maken gaat hier heel makkelijk en het is een rustige omgeving. Iedereen vraagt aan elkaar hoe het gaat en het is gezellig. Bij Recycle leer ik om creatief bezig te zijn en ik kan mijn hoofd leegmaken.”

HET VERHAAL VAN JASSE

“Ik werk alleen voor Recycle Maakt. Het maken van lampjes en de sleutelhangers zijn het allerleukst om te maken. Ik heb een technische achtergrond, dus voor mij is het niet heel ingewikkeld. Je voelt hier geen stress en daar was ik heel erg aan toe. Bij mijn vorige baan moest alles heel snel en dat hoeft hier niet. Je maakt de producten op je eigen tempo. Je kunt het vergelijken met therapie. Je concentreert alleen op het creëren van producten. Het koffiemomentje is altijd heel gezellig, omdat iedereen belangstelling toon in de ander.”

Scroll naar boven