Tips om je e-bike te beveiligen tegen diefstal

Nu.nl publiceerde onlangs en artikel over het aantal gestolen e-bikes in 2021. De e-bike is razend populair: niet alleen bij kopers, maar ook bij dieven. Vorig jaar werden er maar liefst 22.593 elektrische fietsen gestolen. Om diefstal voorkomen is de aankoop van een slot van belang. Wij hebben een groot aanbod aan goede sloten en e-bikes van onder andere de merken Union, BSP Fietsen, Achielle en Roetz Bikes. Hoe kun je jouw e-bike nog beter beveiligen? Door onderstaande tips.

1. Zet de elektrische fiets ergens aan vast

Een voor de handliggende tip, maar je kunt de fiets beter met een tweede slot ergens aan vast zetten. Het kan een boom zijn, een lantaarnpaal of een andere fiets. Op deze manier kunnen dieven de fiets niet zomaar in een voertuig laden.

2. Zet je e-bike duidelijk in zicht

Zet je fiets nooit op een onopvallende plek, bijvoorbeeld in een steegje. Dieven opereren natuurlijk liever niet op een drukke plek waar iedereen ze kan zien. Uiteraard zet je je fiets nog steeds goed op slot.

3. Gebruik twee sloten

Al eerder genoemd, maar in het beste geval gebruik je twee sloten. Iedere e-bike heeft standaard een ringslot. De meeste ringsloten hebben een ART-keurmerk en zijn dus goedgekeurd door de stichting ART. Gebruik nog een extra slot en de kans is klein dat dieven ‘m alsnog stelen.

Lees het artikel hier.
Scroll naar boven