Alles wat je moet weten over de actieradius van elektrische fietsen

Heb je wel eens gehoord van de term ‘actieradius’ als het gaat over elektrische fietsen? Het is een term die steeds vaker opduikt. Maar wat betekent dit eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk voor jouw elektrische fiets? In deze blog leggen we het je uit!

Wat is de actieradius van een elektrische fiets?

De actieradius van een elektrische fiets verwijst naar het maximale aantal kilometer dat je kunt rijden met een volle accu. Het is een belangrijke overweging bij het kiezen van een e-bike, helemaal als je van plan  bent om lange afstanden te fietsen.

accu elektrische fiets

Factoren die de actieradius beïnvloeden

De actieradius van een elektrische fiets hangt af van verschillende factoren die je kunt beïnvloeden. Kies bijvoorbeeld de juiste versnellingen om energie te besparen en zo de actieradius te vergroten. Zorg ervoor dat de banden altijd goed op spanning zijn om onnodige weerstand te voorkomen. Door slim gebruik te maken van de ondersteuningsstanden kun je ook langer op een volle accu rijden. Het totale gewicht van de fiets, inclusief rijder, bagage en accessoires, speelt ook een rol. Weersomstandigheden zoals tegenwind of extreme temperaturen kunnen de prestaties van de accu beïnvloeden. Bovendien vergroot heuvelachtig terrein of off-road paden de weerstand en kan een oude of versleten accu de actieradius verkorten. Door deze factoren in gedachten te houden en bewust om te gaan met het gebruik van je e-bike, kun je optimaal genieten van je fietstochten. Regelmatig onderhoud aan je elektrische fiets draagt ook bij aan een betere actieradius!

Title