Over de Hallen

Vlak achter de Kinkerstraat ligt de oude tramremise van het Amsterdams Gemeentelijk Vervoer Bedrijf (GVB). Na jarenlange discussie over een nieuwe bestemming en zelfs de mogelijkheid van sloop, is de restauratie uiteindelijk opgepakt. Architectenbureau Van Stigt heeft de restauratie en herbestemming van dit enorme en unieke pand tot een succes gemaakt.

Recycle is te vinden in het prachtige oude pand De Hallen in Amsterdam Oud-West. In De Hallen komen zowel Amsterdammers als toeristen. De Hallen is een bruisend centrum voor mode, kunst, cultuur, horeca en ambacht. Wij zorgen ervoor dat deze bijzondere plek netjes en veilig blijft. Zo maken we de passage (doorgang) van De Hallen schoon en we beantwoorden vragen van bezoekers over waar welke winkels zijn en waar zij hun fiets kunnen zetten. Ook laten we leveranciers zien waar ze kunnen laden en lossen. Daarnaast helpen we andere winkeliers, bijvoorbeeld met het opbouwen van publieksevenementen, zoals markten, workshops en presentaties.

De Hallen biedt onder meer onderdak aan bioscoop de Filmhallen, een boetiekhotel, een bibliotheek, onafhankelijke creatieve winkeltjes en een wekelijkse overdekte ambachtelijke markt en is daarmee in korte tijd een van de populairste culturele plekken in Amsterdam geworden.

Meer informatie: dehallen-amsterdam.nl

Scroll to top